Gästbloggare

Här presenteras de duktiga gästbloggarna hos D’equine! Läs gärna deras inlägg och KOMMENTERA!

Just nu har vi TVÅ gästbloggare, men hoppas givetvis på fler. Är du intresserad och tror att du har något att bidra med? Du kan göra gästinlägg en gång och aldrig mer, en gång i månad eller oftare.  Kanske är du expert på bra mellanmål för hästtjejer, eller så är du grym på smink – även hästbrudar vill vara snygga! Mejla Mia på Dequine @ live.se

  MONTE-CARLO HORSEWIFE

Lisa, berätta lite för D’equines läsare om dig själv.

-Jag är en levnadsglad prick på 32 år, ursprungligen ifrån Norrland så jag ääää-ar mycket när jag talar, hä-hä-hä.

Sedan 13 år är jag permanent bosatt i Monaco, där delar jag bostad med min äkta hälft ”A” och vår lilla spitz, Tor.

I Italien står våra två hästar, Titanic och Lando, uppstallade. Det låter kanske krångligt men saken är att Monaco är så pyttelitet att här finns ingen plats för vare sig stall och/eller hästar. Därför har man antingen sin häst i Italien eller Frankrike om man som jag håller på med hästar på fritiden. Totalt är det runt 4 mil till stallet, så det tar mig ca 45 minuter med bil att köra enkel väg. Jag rider just nu båda hästarna, då min man inte längre har tid att rida som förr. Det är därför troligt att Lando snart kommer att säljas.

Min egen prins, som till vardags går undersmeknamnen: Ti’-ti’, Hoppihästen och Mr. T, heter på pappret Titanic och är av holländskt ursprung. Vi har kompat ihop i över 7 år då jag köpte honom som grön 5-åring. När andan faller på (och jag kan ta ledigt ifrån jobbet) brukar vi ge oss ut på hopptävlingar runt om i Italien och Frankrike med blandat resultat. Pilotens nerver är inte alltid i schack om vi säger så…

Jag har en fäbless för shopping och är, till min mans stora olycka, helt gaaaalen i Hermès. Någon Birkin eller Kelly väska har jag ännu inte lyckas lägga beslag på, dock en alldeles egen brasilianare…så räkna med mycket Hermès relaterade inlägg från mig!

Dessutom kan jag berätta att vi nyligen byggt färdigt vårt sommarhus uppe i norrland och inredningen går helt i equestrian style. Ni kommer mycket troligt få se mycket där ifrån eftersom jag åker dit ”stup i kvarten”.

Avslutningsvis kan jag väl säga att jag kommer att ge er en mix av inblickar i mitt fartfyllda liv där allt kan hända med betoning på hästsidan, blandat med dos av glamour. Hoppas ni ska få mycket nöje av att följa mig.

Vill ni följa mig ännu mer händer det att jag twittrar då och då. Du hittar mig under twitternamnet: LisaTalucci

 

VECKANS OUTFIT av SARA HJELM

Presentation
Hejsan! Mitt namn är Sara och jag är 20 år, jag ut gymnasiet i sommaren 2011 och där gick jag media med inriktning fotografering. Efter studenten tog jag körkort och sedan haft ett så kallat ”sabbatsår”, lyx va? Livet är långt(förhoppningsvist) så njuter av denna tid. Jag har en pojkvän som jag har vart tsm med sedan 2007, han är min själsfrände, mer en så behöver jag inte säga. Han är guldvärd, och ställer upp jämt när det gäller hästarna, och det är även han som fotograferar alla bilder på mig och hästarna, ridbilder osv.

Här hemma med min familj har vi tre hundar, en katt, två hästar och lite höns. Jag är en sann djurmänniska, alltid så har djuren gått i första hand och betyder allt för mig. Jag har växt upp med djur då vi alltid har haft djur och för min del så började det såklart med hamstrar, kaniner och marsvin osv haha. Jag red på ridskola i cirka 3 år, slutade när jag var 12 (tror jag att det var, kommer inte ihåg exakt) och fick min första häst som vi hyrde in i ett stall jätte nära. Det var en vit shetlandsponny vid namn Ester, drömponnyn helt klart! Jag hade henne nästan ett år innan hon fick dräktighetsfång, (ägaren före ville ha föl utav henne, dock var Ester också 17 år), hon fick fång på högsta grad, har aldrig i mitt liv varit med om något så hemskt och det gör ont i hjärtat även idag när jag tänker på allt som man fick gå igenom då. Sista veterinärbesöket så fick vi knappt in henne i transporten för att hon hade så ont så hon inte kunde gå framåt.. Ester svarade inte på medicinen, och fick även hemska kramper hos veterinären av sprutor de gav henne och de gick även fram att hon troligtvist hade diabetes också. Den dagen fick jag åka hem utan min kära ponny.. usch fy, det där var för mycket att gå igenom som barn med sin första ponny, men jag är glad över den fina tiden vi hade tsm och jag vet att hon har det bra nu.. Rest in peace..

Året 2005 kändes som att livet fick en nystart, för den sommaren stod det ett stall klart på gården! Det var mycket, mycket jobb innan dess, då den marken var helt täckt av skog innan. Men hade en engagerad familj, och mamma hade häst när hon var ung.
Samma år, alltså 2005, så köpte jag min nuvarande häst Molly, hon var en travare på 7 år, 154 cm mkh, helt outbildad i ridningen, knappt inriden (dock fick vi veta det i efterhand..) men ja, hon skulle jag ha helt enkelt utan att titta på några flera hästar haha, bråttom hade man då..*ler* . Första åren red jag bara ut i skog och mark med henne, inge seriöst träning. Sen sakta men säkert har vi jobbat oss upp med hjälp av olika tränare. Det finns alltid mycket att träna på och vi blir aldrig fullärda och jag tycker det är sjukt kul att jobba med Molly och att det hela tiden går framåt. Jag är både hopp och dressyrmänniska, fast lite hopprädd kanske haha. Vi har tävlat några klubbtävlingar med låga höjder, men just nu tränar vi mestadels och har ingen tävling bestämd i framtiden, kommer det så kommer det!
Sen har jag en british spotted ponny också, haha kanske ni inte har hört så mycket om den rasen men liknar en shetland! Hon heter Skrållan och henne har vi haft sedan hon fick gå från sin mamma, hon är född 2005. Hon är en ponny med hjärta av guld, sjukt busig, stor personlighet och rolig! Hon når precis upp till bponny måttet!
Skrållan är en sällskaps ponny men hon är tömkörd och följer gärna ut på promenader. Tyvärr så har hon en mycket elakartad eksem mot mygg och knott, livet är inte rättvist..blir så arg, hon är sån himla fin ponny, världens snällaste och så får hon lida så..

Jag ska gästblogga dagens outfit här, vilket är jätte kul då jag älskar utrustning och tycker det är jätte kul med outfits! Jag har ju som sagt eget stall och en hel sadelkammare för mig själv som betyder väldigt mycket för mig, det är liksom hjärtat i stallet(haha nördigt det lät). Jag tycker också väldigt mycket om inredning och gärna shabby chic ligger varmt om hjärtat! Jag är väldigt pedant vid städning och ordning bland sakerna och i stallet städas det varje dag mer eller mindre!
Vill ni ha kontakt med mig så når ni mig på min blogg http://hastbloggeen.blogg.se/

***

Annonser

One thought on “Gästbloggare

  1. Pingback: Välkommen till D’equine Sara! | D'equine

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s