Foundation för stalltjejen

Om man har perfekt hy behövs inte mycket för att fortsätta hålla den fräsch, en bra kräm anpassad efter din hudtyp och årstid är nog för att sköta om dej.
Om man däremot har oturen att ha diverse problem som orenheter, roscaea, ärr etc, är man oftast van vid att ha på sej foundation till vardags och känner sej naken och ful utan. Det innebär dock alltid en större risk för att skapa mer orenheter (acne), därför gäller det att tänka smart när man ska ha smink på sej i stallet! Det första och största man bör fundera på är hur mycket man kommer svettas, eftersom det är den största anledningen till att en make up kommer på glid.
Mitt bästa tips för en bra foundation i stallet är mineral puder. Den är lätt och täpper inte till porerna som en flytande foundation gör (även vanliga puder foundations täpper till huden!). En flytande foundation luckras sakta upp när du svettas, smälter och börjar rinna. Samtidigt vidgas dina porer av värmen i kroppen och alla bakterier och smuts som ligger på hyn samlas nu i porerna!
Det är individuellt hur ens hy reagerar på smuts och bakterier, för vissa händer inget särskilt medan andra kan få rejäla acne utbrott – det gäller alltså att känna sin hud.
 För att få ut det mesta av en mineralfoundation bör du använda borstar anpassad till det – äkta hår ska det vara och investera gärna i både en kabuki borste och en concealer borste.
Jag själv använder I.D. Bare Minerals Matte och jag är mycket nöjd med den! Den finns i riktigt ljusa nyanser för dej som är väldigt ljushyllt.
Om man skulle svettas så mycket att tom med en mineral foundation börjar släppa, ha med dej våtservetter i en liten ”stall neccessär”. Använd servetter anpassade för just ansiktet eller babyservetter som är oparfymerade och milda. Dessa är jättebra för att torka rent och fräscha upp ansiktet. Vill man kan man borsta på lite nytt puder men i allmänhet så är man fortfarande varm och kan svettas ett tag efter att man slutat med sin aktivitet. Dutta gärna på en lätt dagcréme med rena fingrar efter att du torkat ansiktet och innan du lägger på ny foundation.
Dessa från Nivea brukar jag använda!
https://i2.wp.com/supermart.ae/product_images/i/666/nivea_normal_mixed_wipe__58850_zoom.jpg
Tips på innehåll i en stall neccesär:
  • Våtservetter
  • Lätt dagcréme
  • Mineral puder och borste
  • Handkräm
  • Fickspegel
Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s