Tips för dej som vill inreda hemma 2 – Blickfånget

Som jag har nämnt innan så är nyckeln till att lyckas med din redning att ha en tydlig idée och sedan vara konsekvent mot sin idée. För vissa är det svårare än andra att hitta dom där pricken över i sakerna dock, dom där små poängerna som till slut är det som gör att hemmet känns som ditt! När du har bestämt dej för vilken stil ditt rum ska ha, väljer du ut i tur och ordning ut de olika ingridienserna på rummet, och en av dessa ingridienser är ”blickfånget”. Blickfånget ska spegla vem du/ni är! Ofta kan de dessutom vara conversation starters som man säger på engelska, alltså något som bryter isen och får folk att fråga och prata om det.

I dagens bilder har jag plockat ut stora, vräkiga, överdådiga blickfång fulla av humor. En uppstoppad Zebra och en jättelik stegrande silverhäst. Båda väcker garanterat uppmärksamhet. Dom säger något om personen som bor där, och man blir nyfiken. Om det var ditt första besök i dessa lägenheter hade du het klart undrat över pjäserna, och hemmets innehavare att älskat att få berätta om dom för dej!
Ett blickfång behöver givetvis inte vara så här stort och vräkigt. Det kan lika gärna vara en fotovägg med ett väldigt specifikt tema, en soffa i ett extremt tyg, en skulptur, nästan vad som helst som sticker ut lite ur hemmet som helhet. Som hästmänniska hade du tex kunna sätta upp ett antal krokar på en vägg och hänga upp gamla träns som ej används längre som en fantastiskt fin inredningsdetalj istället för tavlor. Och det finnas många fina sätt att visa upp prisrosetter!

Kan du själv komma på några roliga idéer för Blickfång i en hästmänniskas hem?

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s