Tips för dej som vill göra om hemma

Dessa två inredningar är varandras motsatser, den ena varm och mysig, färgglad, den andra mer sober och elegant. Båda är dock ett exempel på hur du kan göra ett rum ljust och luftigt med helt olika tillvägagångsätt! Att ta in sitt hästintresse i sin inredning måste inte automatiskt innebär mörkt och murrigt, med läder, rutor och tweed, utan kan vara både ljus och modern!

Alltid när man inreder gäller det att ha en plan, att vara konsekvent och följa den. Det största misstaget folk begår är att man impulshandlar saker utan urskiljning. Det är väldigt få människor som har talangen för att få ihop vad som helst i ett hem. Man måste kunna vara hård mot sej själv där, och säga stopp, kommer det här verkligen fungera i min idée? 

Ett bra tips inför att inreda ett rum är att skapa en moodboard, en scrapbook eller bara i en mapp på datorn om du är typen som inte behöver ha helheten framför dej. Det går ut på att du samlar på dej massor va inspirationsbilder som talar till dej. Sen går du igenom varje bild och analyserar – varför gillar jag den här bilden? Är det i själva verket ljuset och inte så mycket inredningen? Då sorterar du bort den bilden till en egen sort. I nästa bild är det kanske soffan du gillar mest. Gå igenom alla bilderna tills du har högar med olika teman. Nu bör du kunna se vad det är du gillar mest! Om du i soffhögen har massor av Howardsoffor, då vet du vilken soffa du ska satsa på! Om du i färgskalehögen hittar massor av ljusblå nyanser, då är det den färgskalan du ska satsa på!

När du rensat ut ordentligt bland bilderna sätter du upp dom på din slutgiltiga moodboard. Resultatet bör vara kärnan i vad du verkligen gillar och kommer trivas med. Nästa steg är alltså att vara konsekvent mot din moodboard. Acceptera att det kommer ta tid att nå ditt mål, så vida du inte har en rejäl drös pengar avsatt till projektet redan, och ta det bit för bit.

 

 

Annonser

One thought on “Tips för dej som vill göra om hemma

  1. Pingback: Tips för dej som vill inreda hemma 2 – Blickfånget | D'equine

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s