Mellanmål – pizzabullar

 

Det här behöver du till ca 40 st:

DEG:
½ dl olivolja, eller annan olja.
5 dl vatten
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3 dl grahamsmjöl (om man vill ha helt ljusa bullar ersätter man bara detta med vetemjöl)
10 dl vetemjöl

FYLLNING:

Chilisås eller ketchup
Finstrimlad rökt eller kokt skinka, bacon eller salami är också gott!
riven ost
oregano
uppvispat ägg till pensling

Gör Så Här:
1. Blanda vatten och olja och värm så att blandningen blir fingervarm. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och allt mjöl förutom 2 dl. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

2. Degen ska jäsa i 30 minuter. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl chilisås eller tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Skär rullen i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla

Recept från En Sida Med Mat

 

Annonser

2 thoughts on “Mellanmål – pizzabullar

  1. Sånt här tycker jag är jätteintressant. Skulle du kunna göra en följetong längre fram med smalmat för ryttare? Alltså typ mellanmål i bilen till och från träningar/tävlingar, snabba middagar mellan ridturen och insläppet osv. Det blir ofta att man sitter där med en stor chokladkaka och en halvliters cola tycker jag.

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s