Stilnörden i stallet

Precis som det utanför hästsfären finns lika många olika stilar och åsikter som det finns personligheter, är vi väldigt olika varandra inom den. Vi har alla en väldigt stor gemensam nämnare, som givetvis inte behöver någon närmare presentation:

20120306-080341.jpg
Vår olikhet är en styrka, och något vi inte ska vara rädda för att visa upp. Hästfolk överlag klär sej tätt lika, av praktiska skäl men också som ett uttryck för grupptillhörighet. Det ligger i människors natur att vilja höra till, att vara accepterad i en gemenskap. Då kan det vara svårt att göra något annorlunda, eftersom man riskerar att uteslutas ur en gemenskap som är viktig för ens identitet. Nu ska vi inte gå in för mycket på det psykologiska konsekvenserna av detta, utan istället ta oss an det den här bloggen har ett så gott öga till: stil i stallet!

Är man förälskad i mode och stil och vill bära det med sej in i stallet så är det absolut en möjlighet! Man ska inte behöva skämmas över sin slitna munktröja eller nötta ridbyxor, alla stilar (och ickestilar) är välkomna i ett stall, för vi är där för att vi älskar hästar och inget annat. Kärleken till mode är som sagt något vi bär med oss dit, inte själva anledningen till att vi är där. Just det är väldigt viktigt för mej att betona: jag som älskar mode och gärna uttrycker det även i stallet vill aldrig att någon annan ska skämmas eller må dåligt för att dom tror att dom inte lever upp till någon sorts standard.
Med det sagt så kan man vara stylish även när man travar runt i stall och paddock! Det handlar om att tänka utanför ramarna! En snygg blus är lika snygg till ridbyxorna som till ett par jeans! Det enda egentliga skillnaden är att i stallet riskerar den bli smutsigare och gå sönder! Därför är det bra att tänka prisvärt när man shoppar mode som man även tänker bära i stallet.
Detsamma gäller stövlarna, så länge klacken är bra och den är bekväm i en sadel är det absolut möjligt att köpa stövlar i en vanlig skobutik!

Lite mer djupdykning kommer längre fram! Passa på och fråga om du har någon fundering!

Annonser

One thought on “Stilnörden i stallet

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s